Carolien Poels

Lachende vrouw met kort rood haarDyslexie en Engels

Engels is een moeilijke taal, helemaal als je dyslexie hebt. Wat maakt het Engels zo moeilijk om te leren? Wat zijn de struikelblokken die iemand met dyslexie tegenkomt bij het leren van Engels?

Het is niet zo dat er een magische formule bestaat waardoor het ineens makkelijker wordt om Engels te leren maar inzicht in de taal en de denkwijze van een dyslect maakt dit wel makkelijker. Ik begeleid leerlingen, ouders en leerkrachten middels 1-op-1 sessies en trainingen en lezingen. Ik geef handvatten voor direct gebruik met als doel dat als de leerling zich eenmaal bewust is van zijn voorkeursleerstijl bijvoorbeeld is hij/zij beter in staat om zelfstandig het leren van Engels eigen te maken. Hoe kun je woordjes te leren en de woordenschat te vergroten?  Dit zijn twee zaken waar een dyslect meer dan gemiddelde moeite mee heeft.

 

In vogelvlucht krijg je inzicht in de verschillende leerstijlen en ben je beter in staat om te begrijpen waar een dyslect mee worstelt en hoe de taal aangeleerd kan worden.

Ik ben als docent Engels, Kernvisie coach en ervaringsdeskundige uitermate goed in staat om een brug te slaan tussen de lesmethode en de manier waarop de leerling leert. Ik vind het belangrijk dat er aandacht is voor deze combinatie omdat het voor de leerlingen een wereld van verschil maakt .

Op DeDagvanDeDyslexie kun je het mooie grammatica boek en werkboek van Carolien
met een flinke korting kopen!

 

tekst met Getting Ahead